Ta strona używa plików cookies w celu poprawnego działania. Jeśli nie wyrażasz zgody na ich używanie, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce.

 

Biuro projektowe i obsługi inwestycji budownictwa "W.J. Jurasz"

Organika Sarzyna

BUDOWA BUDYNKU LABORATORYJNO-BIUROWEGO CENTRUM BADAWCZO-ROZWOJOWEGO W NOWEJ SARZYNIE

01
02
03
04
1/4 
start stop bwd fwd

DATA OPRACOWANIA PROJEKTU: maj 2016

LOKALIZACJA:
Przedmiotowy budynek zlokalizowany będzie na terenie Zakładów Chemicznych „Organika-Sarzyna" S.A. w Nowej Sarzynie przy ul. Chemików 1 na niezabudowanej części działki nr 2/270, pomiędzy bocznicą kolejową a jezdnią wewnętrznej drogi zakładowej.

FUNKCJA:
Budynek pełnił będzie funkcję laboratoryjno-biurową Budynek podzielony jest funkcjonalnie na części: biurową, socjalną i techniczną:
Budynek 3-traktowy z korytarzem w trakcie środkowym. Pomieszczenia laboratoryjne usytuowane w większości od strony północnej, pomieszczenia biurowe od strony południowej. Budynek podzielono funkcjonalnie na poszczególne zespoły / działy funkcjonalne oddzielone od siebie i dostępne z komunikacji ogólnej poprzez drzwi z kontrolą dostępu. W każdym dziale zaproponowano zespół pomieszczeń socjalnych (szatnie, umywalnie, toalety).

POWIERZCHNIA:

  • Powierzchnia zabudowy – 971,20 m2
  • Powierzchnia netto – 2531,02m2
  • w tym parter 835,41 m2
  • I piętro 833,60 m2
  • II piętro 837,01 m2

GABARYTY:

  • Długość – 60,62m
  • Szerokość – 15,30÷16,30m
  • Wysokość – śr. do wierzchu pokrycia 13,20m i 15,90 (klatka schodowa)
  • Ilość kondygnacji – 3
  • Kubatura – 12 945m3